Sayfalar

...doğru bilgi için yorum ve katkınız önemlidir


NOT: Siz değerli izleyicilerimizle paylaştığımız her bilginin kesin doğruluğunu iddia edemeyiz. Uzmanlık isteyen bilgiler vardır çünkü. Ortalarda "doğru-yanlış" dolaşan bilgiler eğer tartışılırsa, ortaya daha olumlu ve yararlı bir sonuç çıkar. Tartışarak, irdeleyerek "Doğru Bilgi"ye ulaşmış oluruz. Böylece, "yanlış"lar "doğru"nun yerini almamış olur. Doğru bilginin insana ulaşması için çaba sarf etmek fena bir şey değildir. Bu anlayışımızdan ötürüdür ki, izleyicilerimizden ulaşan "yorumlar çok değerli ve anlamlı buluyor, siz değerli izleyicilerimizle paylaşmak istiyoruz.


19 Aralık 2011 Pazartesi

KÖTÜ PATRON, ÖMÜR KISALTIYOR ve KALBE ZARAR...

KÖTÜ
PATRON,
ÖMÜR
KISALTIR

Finlandiya'da 6 bin 400 devlet memuru üzerinde yapılan araştırmaya göre, adil davranmayan patron ve amirler, çalışanların kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 30 artırıyor.
İŞYERİNDE adil davranmayan patron ve amirlerin, çalışanlarının ömrünü kısalttığı
belirlendi. Finlandiya'daki İş Sağlığı Enstitüsü'nce 6 bin 400 İngiliz devlet memuru üzerinde yapılan araştırmaya göre, amirlerinin kendilerine karşı adaletsiz davrandığını düşünen işçilerin, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ihtimali yüzde 30 artıyor. Araştırmacılar,• adaletsizlik hissinin baskı ve strese yol açtığını, bu durumun da kalp ile damar hastalıkları riskini artırdığını söyledi.

Adaletsizlik dediğin!

ARAŞTIRMAYA katılanlar, 'görüşlerinin amirlerince dikkate alınmamasını, karar alma mekanizmasına dâhil edilmemelerini ve amirlerinin kendilerine dürüst davranmamasını' adaletsizlik olarak tanımladı. Avukat Rania Sedhom da, bu bulgulan doğrularken, daha uzun çalışma saatlerinin, adaletsiz hissinin yarattığı stresi ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini daha da artıracağını belirtti. .

kaynak_Milliyet/26 Ekim 2005 Çarşamba_DIŞ HABERLER SERVİSİ

*-*-


KÖTÜ PATRON KALBE ZARAR
Kötü yönetim ve zayıf liderlik yeteneğine sahip patronlar çalışanlar üzerinde yalnızca stres yaratmıyor.

İngiltere’de 3 bin çalışan arasında yapılan bir araştırma liderlik yeteneği zayıf yöneticilerle çalışan kişilerin kalp krizi riskine açık olduğunu ortaya koydu. Ancak tehlike yalnızca bir kişi ile sınırlı değil! Çünkü kötü yönetimin yarattığı bu risk yalnızca o kişiye yakın çalışanları değil tüm ekibi etkiliyor. Nitekim araştırmanın yayımlandığı Occupational and Environmental Medicine dergisinin yaptığı yorum kalp krizi olasığının kümülatif hale gelebileceği yönünde.

STRESLİ İŞ ORTAMI

İşyerinde değersiz ve baskı altında hissetme, sigara ve alkol gibi sağlıksız alışkanlıkları tetikliyor. Kişiyi kalp krizi riskine açık hale getiren bu alışkanlıklar, iş yerindeki stresin kan basıncını yükseltmesiyle kalp krizine yol açıyor.

YÜZDE 25’İ ÖLÜMCÜLYaşları 19 ila 70 arasında değişen erkek çalışanlar arasında yapılan araştırmaya göre stresli iş ortamlarında ölümcül kalp krizi geçirenlerin oranı yüzde 25.

SOSYAL HAYATI DA ÖNEMLİ

Ancak kişi aynı işyerinde dört yıl ve daha uzun süre çalışmışsa bu oran yüzde 65’e kadar çıkıyor. Eğitim durumu, sosyal statüsü, kazancı, iş yoğunluğu, hayat standartları ve alışkanlıkları da kalp krizi riskini etkileyen diğer faktörler arasında..

**(BBC’den derlenmiştir) İpek ALPKÖKİN_26.12.08KÖTÜ PATRON ÖMÜR KISALTIR Finlandiya'da 6 bin... püfNoktası_yayım: 30. 05. 2010

Hiç yorum yok: