Sayfalar

...doğru bilgi için yorum ve katkınız önemlidir


NOT: Siz değerli izleyicilerimizle paylaştığımız her bilginin kesin doğruluğunu iddia edemeyiz. Uzmanlık isteyen bilgiler vardır çünkü. Ortalarda "doğru-yanlış" dolaşan bilgiler eğer tartışılırsa, ortaya daha olumlu ve yararlı bir sonuç çıkar. Tartışarak, irdeleyerek "Doğru Bilgi"ye ulaşmış oluruz. Böylece, "yanlış"lar "doğru"nun yerini almamış olur. Doğru bilginin insana ulaşması için çaba sarf etmek fena bir şey değildir. Bu anlayışımızdan ötürüdür ki, izleyicilerimizden ulaşan "yorumlar çok değerli ve anlamlı buluyor, siz değerli izleyicilerimizle paylaşmak istiyoruz.


18 Aralık 2011 Pazar

İşte en sağlıklı 11 yiyecek

İşte en sağlıklı 11 yiyecek................................
 Pancar: Pancarı kırmızı ıspanak olarak düşünün. Çünkü pancarda, folik asitin yanı sıra kanserle savaşta önemli olan doğal kırmızı pigmentler bol miktarda bulunuyor.
Nasıl yenmeli: Taze, çiğ ve rendelenmiş olarak salatalarda kullanılabilir. Pişirmek antioksidan özelliğini düşürecektir.

Lahana: Kanserle mücadele eden enzimleri
destekleyen sülforafen, lahana da bol miktarda bulunmaktadır.
Nasıl yenmeli: Asya usulü lahana salatası ya da burger ve sandviçlerde kıtır olarak tüketilebilir.

Pazı:
Gözlerin korunmasında önemli olan Karatonaidle yüklüdür.
Nasıl Yenmeli: Doğranmış ve zeytinyağında sotelenmiş olarak rahatlıkla yenilebilir.

Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolün kontrolünde yardımcıdır.
Nasıl yenmeli: Kahve gibi sıcak içeceklere serpilmelidir.

Nar: Kan basıncını yani tansiyonu düşürür ve antioksidan(t) yüklüdür.
Nasıl yenmeli:
Bu güzel meyve taze yenebilir ya da suyu içilebilir.

Erik kurusu: Antioksidan(t) maddesiyle yüklü bir besin türüdür.
Nasıl yenmeli: Pestil olarak ya da pişirilerek yenebilir.

Kabak çekirdeği: Balkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir. Kabak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur.
Nasıl yenmeli: Çerez olarak ya da salatalarda kullanılabilir.

Sardalye: Omega 3 yönünden zengin olan sardalye, doğal yollardan cıva içermez ve kalsiyum deposudur. Ayrıca demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganezin yanı sıra B vitaminin tüm çeşitlerini içerir.
Nasıl yenmeli: Zeytinyağı ya da sardalye yağı içinde dinlendirilen sardalyeler tek başına ya da salata içinde yenilebilir.

Zerdeçal: Kansere ve iltihaplara karşı güçlü özellikleri vardır.
Nasıl yenmeli:
Sahanda yumurta ya da her türlü sebze yemeğinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Yabanmersini: Yapılan araştırmalarda yabanmersininin iyi bir hafıza ile ilişkili olduğu görülmüştür.
Nasıl yenmeli:
Yoğurt ya da sütle birlikte veya bademle beraber yenmesi tavsiye edilir.

Balkabağı: Az kalori ile uzun sure tok tutar. Ayrıca bu yüksek lifli sebze bağışıklık sistemini uyaran vitaminlerce zengindir.
Nasıl yenmeli:
Tarçın, hindistancevizi ve çok az tereyağı ile karıştırılarak yenebilir.
kaynak= gül m./ileti_23.o5.2oo9 _14:49 Pieter Bruegel (1565) _HASAT YAPAN KÖYLÜLER
-İşte en sağlıklı 11 yiyecek ......................... püfNoktası_yayım: 15. 08. 2009

Hiç yorum yok: