Sayfalar

...doğru bilgi için yorum ve katkınız önemlidir


NOT: Siz değerli izleyicilerimizle paylaştığımız her bilginin kesin doğruluğunu iddia edemeyiz. Uzmanlık isteyen bilgiler vardır çünkü. Ortalarda "doğru-yanlış" dolaşan bilgiler eğer tartışılırsa, ortaya daha olumlu ve yararlı bir sonuç çıkar. Tartışarak, irdeleyerek "Doğru Bilgi"ye ulaşmış oluruz. Böylece, "yanlış"lar "doğru"nun yerini almamış olur. Doğru bilginin insana ulaşması için çaba sarf etmek fena bir şey değildir. Bu anlayışımızdan ötürüdür ki, izleyicilerimizden ulaşan "yorumlar çok değerli ve anlamlı buluyor, siz değerli izleyicilerimizle paylaşmak istiyoruz.


29 Ocak 2014 Çarşamba

Tasarruflu Ampuller Kırılırsa...




 Yaygın olarak kullandığımız tasarruflu ampullerin kırılması durumunda ev ve işyerimizde takip edilmesi gereken hareket tarzı aşağıda belirtilmiştir.
Bir tasarruflu ampul kırıldığında şu yönergeleri takip edin;
1. Derhal odayı kırıklara basmadan terk edin.
2. En az 15 dk o bölgeden uzak durun ve ortamı iyice havalandırın.
3. Kırıklara ve civa partiküllerine çıplak el ile dokunmayın.

4. Kırıkları ve yerlere saçılan cıva partiküllerini temizlemek için elektrik süpürgesi kullanmayın. Saçılan cıva partikülleri elektrik süpürgesi sayesinde ortama yayılarak solunum yoluyla zehirlenmelere sebebiyet verebilir.
5. Plastik eldiven takın ve yerdeki cam kırıklarını bir faraşın içine süpürün. Civa partiküllerini ise ıslak bir mendil veya yapışkan bant ile temizleyin.
6. Faraşta topladığınız parçaları kilitli bir poşete veya bir plastik torbanın içine atın ve ağzını iyice kapatın.
7. Plastik torbayı evsel çöplerin içine atmayın. Bunun yerine pil atık kutusuna veya belediyelerce tehlikeli atıkların toplandığı veya imha edildiği yere götürün.
8. Kırık ampulden çıkan tozu solumamaya çalışın.
*

Hiç yorum yok: