Sayfalar

...doğru bilgi için yorum ve katkınız önemlidir


NOT: Siz değerli izleyicilerimizle paylaştığımız her bilginin kesin doğruluğunu iddia edemeyiz. Uzmanlık isteyen bilgiler vardır çünkü. Ortalarda "doğru-yanlış" dolaşan bilgiler eğer tartışılırsa, ortaya daha olumlu ve yararlı bir sonuç çıkar. Tartışarak, irdeleyerek "Doğru Bilgi"ye ulaşmış oluruz. Böylece, "yanlış"lar "doğru"nun yerini almamış olur. Doğru bilginin insana ulaşması için çaba sarf etmek fena bir şey değildir. Bu anlayışımızdan ötürüdür ki, izleyicilerimizden ulaşan "yorumlar çok değerli ve anlamlı buluyor, siz değerli izleyicilerimizle paylaşmak istiyoruz.


19 Aralık 2011 Pazartesi

VİTAMİNLER HANGİ BESİNLERDE BULUNUR? + MSG NEDİR?..

VİTAMİNLER ___ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
A--------- En çok karaciğer, süt, yumurta sarısında.Yeşil ve sarı renkli sebzelerde, meyvelerde(havuç,domates,kayısı,portakal,ıspanak)
B1-------- Bitki tohumları,bulgur vb.
B2-------- Karaciger, et, süt, yumurta vb hayvansal yiyecekler, yeşil yapraklı sebzeler ve kurubaklagillerde
B6-------- Karaciğer, böbrek, et, tam buğday unu, baık, bulgur, prinçte.
B12------- Hayvansal kaynaklı yiyeceklerde bulunur.
E--------- Yeşil yapraklı bitkiler,yağlı tohumlar ve bunlardan elde edilen yağlar,tahıl taneleri, ve kuru baklagillerde
C--------- Maydonoz,şalgam yaprağı,asma yaprağı,yeşil biber, kara lahana, karnıbahar,ıspanak, turunçgiller, çilek,şeftali, domates, tazefasulye, patateste.
D--------- Balık yağında
K--------- Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler,kurubaklagiller, balıklarda bulunur.
Folik asit------- karaciğer ve diğer organ etleri, balık, yumurta, yeşil sebzeler, kıvırcık, domates, ceviziçi, portakalda.
Niasin------- Mayalı ekmekte, süt, yumurta, karaciğer,et, buğdayda.
********
notlar :
* muz ve süt sakinleştirici özelliğe de sahip...
*A ,C, E vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirmekte
A_vitamini: Kuru kayısı, et, havuç...
C_vitamini: Turunçgiller, kivi...
E_vitamini kaynağı YAĞLARdır... (çeşitli sıvı yağlar karıştırılarak kullanılmalı... böyle bir karışım, tek çeşit yağdan daha yararlı...)
/Kasım2oo9_ dr.murat topoglu;
-VİTAMİNLER ___ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR? --... püfNoktası_yayım: 08. 01. 2010

=======================================================
MSG NEDİR?..

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.
MONO SODYUM GLUTAMAT

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor.
Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi kârlı olduğu için kullanıyorlar.
MSG ZARARLI MI ?
Buna okuduktan sonra siz karar verin.
Bu madde Nörotoksin.
Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı)
Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.
Büyüme hormonu baskılanması.
Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.
Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.
Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
Şimdi diyeceksiniz ki,
Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? .
Ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kâr etmek, çok daha büyümektir.
Bu mamuller, "albeni"si olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta. Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. Mesela Cips.
Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 ytl.ye alabilirsiniz. Oysaki 50 gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg. Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Ya bu mamulleri üretenler !..
Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.
Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?
Ben henüz rastlamadım.
Gelelim genel sağlık boyutuna;
Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri.
Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.
Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer kârlı yüzüdür.
Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar birçok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?
Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler.
Sömürgen güçler, egemen olmak istedikleri toplumun eğitimli olmasını istemezler. Onlar için önemli olan kendi çıkarları ve elde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.
Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada, kapitalizmin acımasızlığının arttığı bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız.
Çocuklarımızın geleceğine hep beraber sahip çıkalım.
YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN !.....

İleti_11 Aralık 2009_16:07
-MSG NEDİR?... ---püfNoktası_yayım: 06 .01. 2010

Hiç yorum yok: