.jpg)
Pancar: Pancarı kırmızı ıspanak olarak düşünün. Çünkü pancarda, folik asitin yanı sıra kanserle savaşta önemli olan doğal kırmızı pigmentler bol miktarda bulunuyor.
Nasıl yenmeli: Taze, çiğ ve rendelenmiş olarak salatalarda kullanılabilir. Pişirmek antioksidan özelliğini düşürecektir.
Lahana: Kanserle mücadele eden enzimleri
destekleyen sülforafen, lahana da bol miktarda bulunmaktadır.
Nasıl yenmeli: Asya usulü lahana salatası ya da burger ve sandviçlerde kıtır olarak tüketilebilir.
Pazı: Gözlerin korunmasında önemli olan Karatonaidle yüklüdür.
Nasıl Yenmeli: Doğranmış ve zeytinyağında sotelenmiş olarak rahatlıkla yenilebilir.
Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolün kontrolünde yardımcıdır.
Nasıl yenmeli: Kahve gibi sıcak içeceklere serpilmelidir.
Nar: Kan basıncını yani tansiyonu düşürür ve antioksidan(t) yüklüdür.
Nasıl yenmeli: Bu güzel meyve taze yenebilir ya da suyu içilebilir.
Erik kurusu: Antioksidan(t) maddesiyle yüklü bir besin türüdür.
Nasıl yenmeli: Pestil olarak ya da pişirilerek yenebilir.
Kabak çekirdeği: Balkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir. Kabak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur.
Nasıl yenmeli: Çerez olarak ya da salatalarda kullanılabilir.
.jpg)
Nasıl yenmeli: Zeytinyağı ya da sardalye yağı içinde dinlendirilen sardalyeler tek başına ya da salata içinde yenilebilir.
Zerdeçal: Kansere ve iltihaplara karşı güçlü özellikleri vardır.
Nasıl yenmeli: Sahanda yumurta ya da her türlü sebze yemeğinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Yabanmersini: Yapılan araştırmalarda yabanmersininin iyi bir hafıza ile ilişkili olduğu görülmüştür.
Nasıl yenmeli: Yoğurt ya da sütle birlikte veya bademle beraber yenmesi tavsiye edilir.
Balkabağı: Az kalori ile uzun sure tok tutar. Ayrıca bu yüksek lifli sebze bağışıklık sistemini uyaran vitaminlerce zengindir.
Nasıl yenmeli: Tarçın, hindistancevizi ve çok az tereyağı ile karıştırılarak yenebilir.
kaynak= gül m./ileti_23.o5.2oo9 _14:49
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder